Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кандидат-студентите по журналистика в СУ писаха по темата "Игри на щастието"

| обновено на 02.06.19 в 15:23
Кандидатите се състезават за около 60 места за всяка от трите специалности – Журналистика, Връзки с обществеността и Книгоиздаване.
Снимка: БГНЕС

Кандидат-студентите по журналистика в Софийския университет "Свети Климент Охридски" писаха днес по темата "Игри на щастието".

Над 340 гимназисти се явиха на редовния приемен писмен изпит в Алма Матер. 

Кандидатите се състезават за около 60 места за всяка от трите специалности – Журналистика, Връзки с обществеността и Книгоиздаване. 

Ето какви бяха настроенията сред кандидат-студентите: 

"Темата, която се падна, не беше сложна". "Не ми се стори особено лесна". "Наведоха ме към размисли, че всеки човек сам избира своята игра, своите правила. И не е важно, дали ще е победител или победен. Важно е, да се чувства щастлив". 

"Какво бихме дали от себе си в името на това, да бъдем щастливи? Тази специалност винаги ми е била много интересна"; "Влече ме комуникацията. Това ми доставя удоволствие. Да пиша още повече"; "Няма нещо, което да искам да разбера и да не мога". 

"Съвременният журналист трябва да бъде упорит най-вече. Да си поставя цели, които да ги постига с лекота". Без да са подкупни и т.н., защото, според мен, такава слава им се носи на повечето от тях".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна