Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съпругата на Нетаняху е признала пред прокуратурата, че неправомерно е похарчила около 44 000 евро

Бенямин Нетаняху
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Израелското министерство на правосъдието потвърди днес, че съпругата на премиера Бенямин Нетаняху, Сара Нетаняху, е постигнала споразумение с прокуратурата по дело за измама и злоупотреба с доверие, предаде БТА като се позова на Франс прес.

Срещу Сара Нетаняху бяха повдигнати обвинения за измама и злоупотреба с доверие през юни миналата година. Според прокуратурата Сара Нетаняху и служител на премиерската канцелария неправомерно са получили над 100 000 долара (около 85 000 евро) държавни средства от 2010 до 2013 г. за кетърингови услуги за резиденцията на премиера. Процесът срещу съпругата на премиера започна през октомври миналата година, припомня Франс прес.

Сара Нетаняху постигна споразумение с прокуратурата, по силата на което е признала, че неправомерно е похарчила 175 000 шекела (около 44 000 евро), като се съгласи да възстанови на израелската държава 45 000 шекела (11 170 евро) и да плати глоба в размер от 10 000 шекела (2 480 евро), се посочва в изявление на правосъдното министерство.

В замяна, обвинението срещу Сара Нетаняху в измама ще бъде свалено, като срещу нея ще продължи само дело по обвинение, че се е възползвала от правонарушение на трето лице.

За да влезе в сила, споразумението трябва да бъде одобрено от съда в Ерусалим, което се очаква да стане на 16 юни. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна