Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стар жп надлез рухна и повлече минаващи по него деца

| обновено на 13.06.19 в 18:49

Две деца пострадаха след срутване на жп надлез в пазарджишкото село Мокрище. От областната дирекция на полицията уточниха, че инцидентът е станал снощи около 21 часа.

По първоначални данни, компания тийнейджъри от селото минавали по надлеза, когато част от предпазния метален парапет внезапно се откъртил и повлякъл цялото, дълго 27 метра съоръжение.

По време на инцидента на мястото е имало около шест момчета от селото. Децата пропаднали в пропастта, но от групата са пострадали само две момчета на по 17 години. Останалите веднага повикали помощ и на мястото пристигнали линейка и полиция.

От падането едното момче е със счупен глезен, а другото с временна загуба на съзнание, но без опасност за живота. Юношите са откарани в болницата в Пазарджик.  Леко ранено е било и трето от децата, но е било веднага изписано.

В момента експерти изясняват причините довели до срутването на желязната конструкция.

Според говорителя на полицията в Пазарджик Мирослав  Стоянов, металната конструкция е монтирана там преди десетилетия, но не е била забранена за преминаване. Собственик на съоръжението е община Пазарджик. Началникът на „Паркинги и охрана“ Георги Шекерджиев каза:

"Не е известно поради какви причини са паднали парапетите, но нямат повреди. Обезопасихме съоръжението и от Община Пазарджик направихме необходимото да установим контакт, да намерим фирма, която, за сметка на общината, да направи обследване на съоръженията, които са монтирани на моста"

Случаят се разследва от районната прокуратура

Оказа се, че е практика на това място да се набират по предпазните парапети, каза 14-годишният Златослав, който е бил на мястото, когато е станало срутването.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна