РЕКЛАМА

Окончателно: Пускат движението през Тунела от понеделник!

Движението на автомобили по бул. „Цар Борис III Обединител”, в отсечката от кръстовището с ул. „Цанко Дюстабанов“ и ул. „Граф Игнатиев“ до Тунела, ще бъде пуснато на 21 януари (понеделник), гласи окончателното решение на  ОП „Организация и контрол на..

публикувано на 18.01.19 в 11:10

В Пазарджик решават за грипна ваканция

Областният щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания в Пазарджик се събира на ново заседание, за да реши дали да бъде обявена грипна ваканция за учениците.  Началникът на Регионалното управление по образованието в Пазарджик Валентина..

обновено на 18.01.19 в 08:59

Тежки камиони ще блокират временно движението тази сутрин

След 7.00 часа тази сутрин четири  тежкотоварни автомобила с извънгабаритен товар ще потеглят от северната индустриална зона в Пловдив към Русе.  От МВР предупреждават, че ще бъде затруднено движението по  маршрута: бул. „Васил Априлов“ – ул. „Георги..

обновено на 18.01.19 в 07:45

Асеновград чества 141 г. свобода

Асеновград чества днес 141-та годишнина от Освобождението на града от османско иго.  Тържествената церемония ще се състои от 12 часа пред паметника на руския генерал Виктор Дандевил на ул. "6-ти януари". Поклонението ще започне със заупокойно..

публикувано на 18.01.19 в 06:39

До дни поставят бариера за Стария град откъм Понеделник пазара

Община Пловдив предвижда затваряне с бариери на входовете към Стария град.  Предстои поставянето на преградна бариера на входа към Стария Пловдив и от подстъпите на Понеделник пазара. Подобна ограда има при църквата Св. Богородица. Целта обясни кметът..

публикувано на 17.01.19 в 16:31

Бившият шеф на "Басейнова дирекция" подал жалба до МОСВ за рекет на Сиди

"Воля" сезира прокуратурата по сигнал на инж. Георги Семерджиев, който в свое писмо до МОСВ още през юни 2017 г. описва как за да запази поста си на директор на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ – Пловдив, е бил рекетиран от народен..

обновено на 17.01.19 в 14:13

В Пловдив ще работи Дневен център за подкрепа на хора с увреждания

Община Пловдив стартира проект „Създаване на дневен център за подкрепа на лица с увреждания, включително с тежки множествени увреждания“.  Той ще бъде разположен в сградата на бившия Дом „Рада Киркович“.  Предвижда се 90 болни хора и техните семейства..

публикувано на 17.01.19 в 14:10

Разбиват мрамора пред Централна поща

Продължава премахването на старата настилка на площад „Централен“. Машините разбиват  мраморните плочи в пешеходната зона между Пощата и археологическите разкопки от страната на Цар-Симеоновата градина. Теренът е заграден с телени огради, но потокът от..

публикувано на 17.01.19 в 12:12

Студеното време и новата цена на парното надуха сметките с над 20 лева

Студеният декември доведе до ръст на потреблението на топлинна енергия в Пловдив с  12,6% спрямо година по-рано. Това показват данните на EVN Топлофикация за потреблението на клиентите на централно парно в Пловдив и стойността на фактурите,..

публикувано на 17.01.19 в 11:44

3-ма пияни мъже са задържани след дълга полицейска гонка

29-годишният шофьор, когото полицаите от Стара Загора издирваха след среднощна гонка, е заловен . Все още се изяснява причината за бягството. Инцидентът е от тази нощ. Малко след 2:30 часа патрулен екип от Стара Загора решил да извърши..

обновено на 17.01.19 в 11:09