РЕКЛАМА

Силният вятър събори дървета в Пловдив, нанесе щети на седем коли

С илният вятър събори дървета, клони и предмети на различни места в Пловдив . На този етап  няма данни за сериозно пострадали.  От пожарната и "Градини и паркове" отстраняват последствията.  Заместник-директорът на пожарната гл. инспектър..

обновено на 18.01.18 в 10:41

Тотев обсъди с бизнеса проблемите на Пловдив

Транспорта, инфраструктурата за „Пловдив 2019”, градския дизайн, зелената система, подобряването на качеството на атмосферния въздух обсъдиха на първата за годината среща членовете на Сдружение „Бизнесът за Пловдив” с кмета Иван Тотев и заместниците..

публикувано на 18.01.18 в 10:36

Доказаха грипен щам "Ямагата" в Пазарджик

Има доказан грип в Пазарджик, информират от регионалната здравна инспекция.   Седем от 10 проби са с грип "Ямагата".  Щамът е от тип Б и за първи път се открива в региона. Той не е включен в противогрипните ваксини, уточняват от РЗИ. "Ямагата" не е..

обновено на 18.01.18 в 09:19

Две дела за ден срещу кмета на Белово

В Пазарджишкия окръжен съд, в рамките на един ден, тръгват две наказателни дела срещу кмета на Белово Костадин Варев. Според магистратите това е прецедент.  Срещу Костадин Варев са повдигнати три обвинения за умишлено причинени щети на общината...

публикувано на 18.01.18 в 09:18

Пореден протест в защита на национален парк "Пирин"

Природозащитници отново ще протестират срещу решението на правителството за промяна в плана за управление на Националния парк "Пирин".  Акции  ще се проведат в  близо 20 града в страната, предвидени са и демонстрации в чужбина.   Протестът в..

обновено на 18.01.18 в 07:28

Апелативните магистрати гледат отново делото срещу Ахмед Муса

Пловдивският Апелативен съд отново ще гледа делото срещу Ахмед Муса.  По обвиненията за тероризъм и участие в група за проповядване на религиозна омраза апелативните магистрати му наложиха общо две години затвор, а неговите съучастници бяха освободени..

публикувано на 18.01.18 в 07:26

Асеновград отбелязва 140 години от Освобождението

Асеновград тържествено отбелязва днес 140-та годишнина от освобождението на града от османско иго. Честванията започват в 12 часа пред паметника на генерал Виктор Дандевил, където по традиция асеновградчани почитат паметта на загиналите за..

публикувано на 18.01.18 в 07:15

Молебен за здраве и благоденствие в Сопот

Молебен  за здраве и благоденствие на жителите на община Сопот ще бъде отслужен на Атанасовден.  В местната църква „Свети Свети Петър и Павел“ архиерейският наместник на Карловската духовна околия отец Марко Тодоров ще отслужи света литургия и ще..

публикувано на 18.01.18 в 06:54

Съдът върна изненадващо на прокуратурата делото срещу Райфъла

Вторият съдебен състав, който трябваше да гледа отначало  новото дело срещу  Атанас Червенков, известен с прозвището Райфъла и неговата група, върна делото обратно на прокуратурата.   Неочакваният обрат настъпи, след като съдът прецени, че в..

обновено на 17.01.18 в 18:48

12 години затвор за убийството в с. Турян

12 години затвор получи 63-годишният Петър Русев, който уби приятелката си в смолянското село Турян. Окръжен съд-Смолян наложи на Петър Русев наказание от 12 години лишаване от свобода при първоначален “строг” режим. Делото се е гледало по..

публикувано на 17.01.18 в 18:47