Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сдружение БОЕЦ твърди, че ВКП е разпоредила проверка на зам. главния прокурор Иван Гешев

Зам.-главният прокурор Иван Гешев
Снимка: БГНЕС

От гражданското сдружение БОЕЦ съобщиха, че Върховната касационна прокуратура (ВКП) е разпоредила на Антикорупционната комисия да започне проверка на зам. главния прокурор Иван Гешев. От организацията обясняват това с подаден от тях сигнал до Инспектората на Висшия съдебен съвет.

До сега няма потвърждение на тази информация от самата прокуратура. Очакваме по-късно това да ни бъде съобщено от там.

Ясно е, че сигналът е от май и в него се твърди, че жената, с която съжителства заместникът на Сотир Цацаров, е в бизнес отношения с основния свидетел по делото срещу Десислава Иванчева -  Александър Ваклин. Затова е бил подаден сигнал до съдебния инспекторат, който е информирал БОЕЦ и е образувана проверка срещу Иван Гешев, като на следващия ден те са внесли допълнителна информация, твърдят, че вече има и образувана проверка в антикорупционната комисия.

От сдружението напомнят още, че по техен сигнал има проверка и срещу главния прокурор Сотир Цацаров. И съобщават, че по разпореждане на прокуратурата днес НАП - София е започнала ревизия на БОЕЦ по повод досъдебно производство, образувано по анонимен сигнал, подаден срещу сдружението в дните преди изборите.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна