Eмисия новини
от 04.00 часа

Кучешки приют раздели защитниците на животните в Сливен

Изглед към град Сливен
Снимка: Община Сливен

Подписка за изграждането на кучешки приют в Сливен раздели местните защитници на животните. Според групата, инициирала подписката, приютът ще бъде място, където животните ще бъдат обгрижвани, а опонентите им от сформираната в социалните мрежи група наричаща се „Зоодоброволци“ твърдят, че това ще затвор за животни и излязоха със свое предложение.

Инициаторката на подписката Пепа Генчева коментира, че приютът ще бъде първата стъпка към запазване живота на бездомните кучета.

„В приюта тези животни ще се обезпаразитяват , ваксинират, лекуват, а знаем, че една от функциите на приюта е да се търсят осиновители“, каза тя.

Габриел Пърев от групата „Зоодоброволци“ изтъкна мотивите си против:

„Това, което предлагаме, е тези средства, които биха били вложени за един приют, да се вложат в проверки на стопаните из града. Да се следи за чипирането на кучета“.

Кметът на Сливен Стефан Радев коментира, че общината предвижда да бъде доизграден започнатият преди няколко години приют за кучета.

„Имаме планове, осигурили сме финансиране за завършване на строежа през тази година“, обясни той.  

Кметът каза още, че е готов на дебат със заинтересованите групи, за да се вземе най-доброто решение за справянето с проблема.

Още от