Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бившият зам.-кмет на София Евгени Крусев с обвинение заради ремонта на "Графа"

Прокуратурата е изчислила и предполагаема щета на над 5 милиона лева

| обновено на 18.06.19 в 18:10
Снимка: БГНЕС

Делото срещу бившия заместник-кмет на София Евгени Крусев за ремонта на трамвайния път на столичната улица "Граф Игнатиев" вече е в Специализирания съд. Предстои то да бъде насрочено за разпоредително заседание, каза заместник главният прокурор Иван Гешев.

"Цитатът на един общински съветник по време на разпит: "публична тайна е, че кметът взима по 10 процента от всяка обществена поръчка". Това е цитат от свидетел и не означава, че действително се е случило. Не нарушавам презумпцията за невиновност, но това е индикация, която ще ни мотивира да извършим съответните проверки и по други  договори на обществени поръчки".

В разгара на скандала за качеството на ремонта на централната софийска улица "Граф Игнатиев" Крусев стана обвиняем заради промяна на вида на изолационната подложка на релсовия път. Това довело до промяна в условията на договора на ремонтиращата "Джи Пи Груп" в нарушение на Закона за обществените поръчки.

Прокуратурата е изчислила и предполагаема щета от над 5 милиона лева.

Крусев е на свобода срещу най-леката мярка за неотклонение "подписка".

За сравнително бързото придвижване на разследването срещу Крусев до съда Гешев съобщи в контекста на прокурорската активност по линия "местна власт".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна