Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медицински сестри блокираха възлов булевард във Враца

Снимка: Жоро Александров, БНР

За един час медицински сестри от Северозапада блокираха движението по възлов булевард във Враца. Те настояват за достойно заплащане и условия на труд. Към недоволстващите се присъединиха и лекари заради тежкото състояние на Врачанската болница и забавени заплати.

Към протеста във Враца се присъединиха и здравни специалисти от Видин. За пореден път прозвучаха исканията на медицинските сестри за достойно заплащане и условия на труд:

"Да работим, без да се притесняваме, че няма да получим утрешния ден възнаграждение, което в момента е минимално. Протестът е започнал още от 1-ви март и ние продължаваме с нашите искания, докато ни обърнат внимание. Тези 9 точки сме ги посочили, за да ни бъдат изпълнени. Ние не се борим само за заплати, а изцяло за промяна в здравеопазването".

Протестът беше подкрепен и от лекари от Врачанската болница заради тежкото ѝ финансово състояние:

"Министерството трябва да реши как ще изплати дълга на неговата собственост, защото болницата е собственост на министерството, а дългът е изграден от хора, които са назначени от министерството. Това се отразява тежко и на работата. Когато има заплати, няма нищо в аптеката. Като се зареди аптеката – няма заплати. Скачени съдове".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна