Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рафа Бенитес напуска Нюкасъл

Рафаел Бенитес напуска "свраките".
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Рафаел Бенитес ще напусне Нюкасъл след изтичането на договора му със „свраките“ на 30 юни, потвърдиха от английския клуб. 59-годишният специалист преговаряше в последните месеци с ръководството за нов контракт, но така и не се достигна до споразумение между двете страни. 

„С разочарование обявяваме, че мениджърът Рафаел Бенитес ще напусне Нюкасъл след изтичането на настоящия му договор на 30 юни 2019 година. Разговаряхме многократно с него, но така и не достигнахме до споразумение с него и представителите му. Треньорският му щаб, заедно с Пако де Мигел Морено, Антонио Гомес Перес и Микел Антия, също напуска клуба. Благодарим на целия треньорски щаб за свършената работа в Нюкасъл и им пожелаваме успехи за в бъдеще. Започнахме търсенето на нов мениджър“, се казва в клубно изявление.

Испанецът наследи на поста Стийв Макларън през 2016, когато „свраките“ завършиха на 19-то място в Премиършип. Той не успя да спаси отбора от изпадане, но остана начело и върна тима обратно във Висшата лига през следващия сезон, печелейки титлата в Чемпиъншип. След два завършека в средата на таблицата след завръщането във Висшата лига, Бенитес пожела от ръководството необходимия финансов ресурс, с който да се състезава за място в европейските клубни турнири и потенциално да се бори за домашен трофей.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени