Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Серина Уилямс на четвъртфинал само за 63 минути, Кори Гоф отпадна

| обновено на 08.07.19 в 17:50
Серина Уилямс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Седемкратната шампионка Серина Уилямс се класира за четвъртфиналите на Уимбълдън за 14-и път в кариерата си, след като победи испанката Карла Суарес Наваро с 6:2, 6:2 в мач от четвъртия кръг на надпреварата. Срещата продължи точно 63 минути.

11-ата поставена в схемата не срещна особени затруднения срещу 31-та в света Суарес Наваро. Уилямс реализира общо пет пробива и загуби едва 15 точки на собствен сервис в целия двубой, като завърши срещата с 21 печеливши удара и 19 непредизвикани грешки.

За място на полуфиналите Серина ще спори със своята сънародничка Алисън Риск, която по-рано днес изненадващо отстрани световната номер 1 Ашли Барти след победа в три сета.

За четвъртфиналите се класира и чехкинята Барбора Стрицова след успех над Елизе Мертенс от Белгия с 4:6, 7:5, 6:2. В следващия кръг Стрицова ще се изправи срещу местната фаворитка Йохана Конта или двукратната шампионка Петра Квитова. 

Бившата номер 1 Симона Халеп сложи край на приказката за 15-годишната квалификантка Кори Гоф. Румънката победи американската тийнейджърка с 6:3, 6:4 и се класира на четвъртфинал.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна