Eмисия новини
от 04.00 часа

Над 14 млн. заявки за билети за Евро 2020

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Повече от 14 млн. билета бяха заявени за Европейското първенство през 2020 по време на първите три седмици от продажбите, като счупи рекорда за регистрации на надпреварата, похвалиха се от УЕФА. В първия месец от продажбите, започнали на 12 юни, 1.5 млн. билета били налични за феновете като част от политиката на УЕФА за ранно разпространение на турнира.

Евро 2020, който ще се проведе между 12 юни и 12 юли, ще се изиграе в 12 европейски града за първи път, отбелязвайки 60 години от първото издание на надпреварата. От УЕФА обявиха, че най-много билети сред местното население са заявени в Санкт Петербург, Лондон и Будапеща, като повече от 50% от билетите, заявени в тези градове, са от привърженици на страните домакини.

Финалът на стадион „Уембли“ в Лондон получи 1.3 млн. заявки за билети, докато двата полуфинала на същия стадион са привлекли комбинирано 1.5 млн. заявки. Първите билети се продават на euro2020.com/tickets до 15:00 часа в петък.

Следващата фаза билети ще започне през декември, след като жребият за финалите бъде изтеглен на 30 ноември – 1 млн. билета ще бъдат на разположение за феновете на страните участнички. 


Още от