Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анализ на социално-икономическото развитие на България след присъединяването към ЕС подкрепи НСТС

Синдикатите отбелязаха, че липсва визия за развитието на енергетиката и индустрията, а от АИКБ поискаха по-детайлен анализ

| обновено на 15.07.19 в 16:07
Синдикатите отбелязаха, че липсва визия за развитието на енергетиката и индустрията, а от Асоциацията на индустриалния капитал в България поискаха по-детайлен анализ.
Снимка: БГНЕС

Анализът на социално-икономическото развитие на България след присъединяването към Европейския съюз, получи принципна подкрепа в рамките на Националния съвет за тристранно сътрудничество. 

Синдикатите отбелязаха, че липсва визия за развитието на енергетиката и индустрията, а от Асоциацията на индустриалния капитал в България поискаха по-детайлен анализ. Васил Велев от Асоциацията посочи: 

"Няма никакъв анализ на "ромския отпечатък", така да го наречем. Защото и големият процент рано отпаднали, и големият процент обезкуражени, и големият процент неграмотни, и големият процент бедни се дължат до голяма степен на тази немалка група".

Финансовият министър Владислав Горанов обясни, че документът ще е основата за изработването на стратегията за развитие на страната до 2030 година.

"Идеята всъщност е на база на тая провокация, така да го наречем, да седнем заедно и в следващата една година да напишем стратегия 2020-2030. Иначе не оспорвам нито един от коментарите ви, че материалът може да бъде още по-задълбочен, още по-аналитичен. Той е основа, върху която всички ние да седнем да работим", каза Горанов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна