Eмисия новини
от 20.00 часа

Борисов гледа от катер учението „Бриз 2019“

| обновено на 19.07.19 в 14:19
3
Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов днес е във Варна, където се качи на патрулен катер, за да наблюдава Националното военноморско учение „Бриз 2019“. 

"Добре е, че икономиката тегли напред, има приходи в бюджета и можем да отделяме повече средства за доходи, за модерна техника", отбеляза министър-председателят Бойко Борисов във Варна, където присъства на националното военноморско учение „Бриз 2019“, съобщават от пресслужбата на премиера. До фрегатата „Верни”, откъдето ще проследи различни епизоди от учението, премиерът стигна с бързоходен моторен катер 213. Катерът е дарен през 2018 г. от САЩ и разполага с най-модерната навигационна апаратура.

Националното военноморско учение „Бриз 2019“ се провежда от 12 до 21 юли в териториалното море, прилежащата зона и изключителната икономическа зона на Република България и в райони, които са обявени своевременно.

В учението участват 11 държави с 26 бойни и спомагателни кораби и катери, 5 самолета, 5 вертолета и 2018 военнослужещи от военноморските сили на България, Албания, Белгия, Гърция, Италия, Канада, Полша, Румъния, САЩ, Турция, Франция, Втората постоянна група кораби на НАТО и Втората постоянната група противоминни кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса, както и 132 души от 21 държавни организации, институции и ведомства от 4 министерства, местни органи на управление, неправителствени и частни организации.

Основната идея на учението е да се повиши оперативната съвместимост и взаимодействието между ВМС на участващите в учението страни.

За днес е предвидена негова среща с пожарникарите от службата в "Аспарухово", които вчера заедно полицейски служители  протестираха с искане да бъде увеличено заплащането на нощния труд.

Галерия

Още от

Удариха кокаиновата мафия в Бургас

публикувано на 17.08.19 в 13:37