Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров загуби на старта в Атланта от №405 в света

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров отпадна в първия кръг на тенис турнира в Атланта след загуба с 5:7 и 4:6 от 405-ия в световната ранглиста Кевин Кинг. 28-годишният американец стигна до общо 23 точки за пробив, като реализира 6 от тях, което в крайна сметка се оказа решаващо за най-голямата победа в кариерата му.

Българинът пък изпитваше болки в рамото, заради което не успя да покаже най-доброто от себе си. Димитров започна по перфектен начин мача – с пробив още в първия гейм. След това Кинг върна пробива, но Григор взе следващите два гейма, за да поведе с 3:1. При 5:3 българинът сервираше, за да вземе първия сет. Последва спад в играта на Димитров, а Кинг се възползва по прекрасен начин от това и взе следващите 5 гейма, а с това и първия сет – 7:5.

С ранен пробив във втория сет Димитров отново взе аванс до 3:1, но последва нова порция непредизвикани грешки, за да може Кинг да изравни до 3:3, а след това и да поведе 4:3. Последва нова размяна на пробиви, а Димитров пропиля аванс от 40-15 на свой сервис. В крайна сметка Кинг показа по-здрави нерви и след 6:4 затвори мача.

Григор Димитров напусна турнира в Атланта в първия кръг за втори път в кариерата си след 2011 година, когато бе отстранен на старта от Раджийв Рам.

Следващият турнир, в който Григор Димитров ще вземе участие е този в Лос Кабос, Мексико, от 29 юли.. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна