Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Началник на логистичен полк оглави Военния университет във Велико Търново

Националният военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново.
Снимка: Здравка Маслянкова

Полковник Иван Маламов е новият началник на Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново. Той беше назначен с указ на президента Румен Радев, след като бригаден генерал Пламен Богданов подаде оставка. 

След 30 години във Военновъздушните сили и четири години като началник на Националния военен университет бригаден генерал Пламен Богданов подаде оставката си в началото на юли като морален жест, че не е редно офицер от ВВС да ръководи университет, подготвящ кадри за сухопътните сили след решението за създаването на самостоятелно Висше военновъздушно училище в Долна Митрополия.

Днес, сдавайки поста, бригаден генерал Богданов заяви:

„Постигна университетът най-високата си институционална оценка. Броя на курсантите го увеличихме. 2015 година бяха 440, към днешна дата са 710“.

Новият началник на Военния университет е полковник Иван Маламов, досегашен командир на 110 логистичен полк в Пловдив. За целта си той посочи:

„Продължаване на добрите традиции и повишаване на авторитета на НВУ „Васил Левски“, повишаване приема на курсанти и студенти в университета и укрепване на тяхното самочувствие“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна