Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Етър продължава без победа в Първа лига

Етър продължава без победа в Първа лига
Снимка: Сайт на Етър

Отборът на Етър (Велико Търново) остана без успех през сезона след домакинско 1:1 срещу новака Царско село в срещата от шестия кръг на Първа лига по футбол. Гостите изненадващо поведоха в осмата минута с първата си по-добра атака. Ивайло Марков центрира остро от дясно и Георги Минчев с глава прати топката в мрежата. Десет минути по-късно Етър пропусна отличен шанс да изравни. Крум Стоянов центрира от ляво, Густаво Карбониери се размина при опита си да изчисти и Даниел Младенов се озова в чиста позиция пред вратата на съперника, но отблизо стреля в тялото на вратаря Мартин Димитров. 

След половин час игра домакините все пак стигнаха до попадение. Фло Боджадж продължи с глава изчистена напред топка от половината на великотърновци, с което намери Младенов на границата на наказателното поле. Той напредна, като успя да гардира добре с тяло срещу Реян Даскалов и от десетина метра прати топката в мрежата с шестия си гол за сезона. 

Етър продължи да натиска и създаде още няколко опасни ситуации пред вратата на съперника, но не успя да стигне до попадение до почивката. Домакините бяха по-активни и в началото на втората част, но Боджадж, Младенов  и Светослав Ковачев не намериха целта от изгодни ситуации. В 59-ата минута Родни Антуи от Витоша пък се измъкна на скорост в ляво в наказателното поле и опита да намери близкия ъгъл със силен удар, но топката се отби в страничната мрежа. Действията продължиха да се развиват основно в половината на гостите, които пък се опитваха да използват всяка възможност за контраатаки. До края Етър така и не успя да създаде нещо по-сериозно и столичани се пребориха за точката.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна