Eмисия новини
от 07.00 часа

Внесоха подписка за референдум за завода за отпадъци в Шишманци

Миналата седмица жители на населените места около депото няколко пъти блокираха пътната отсечка към завода за отпадъци.
Снимка: Кремена Данева, БНР

Подписка с искане да се проведе допитване за бъдещето на завода за отпадъци в Шишманци внесе в община Раковски инициативен комитет. Междувременно продължава проверката на прокуратурата и икономическа полиция след пожара избухнал на сметището миналата седмица.

Искаме да се чуе мнението максимален брой жители на община Раковски по този важен за района проблем, заяви Евгени Генчев, който е сред инициаторите за допитването.

„За да има ясен и категоричен резултат от референдума, най-добре е това да стане в срока на местните избори. Това ще гарантира висока избирателна активност, което няма да създаде условия да бъдат поставени под съмнение резултатите от референдума. Следващият етап, който е важен за нас, е да се фокусираме върху въпросите и колко да бъдат те, за да има максимален ефект от този референдум“, каза Евгени Генчев

Миналата седмица жители на населените места около депото няколко пъти блокираха пътната отсечка към завода с настояване институциите да се ангажират по-сериозно с контрола над дейността му. За събота сутринта те подготвят нов протест. Отправят и покана за разговори към министъра на околната среда Нено Димов и към директорите на регионалната екоинспекция и пожарната в Пловдив.

Ако те не се отзоват, са готови да преминат и към гражданско неподчинение.


Още от