Eмисия новини
от 19.00 часа

Премиерът Бойко Борисов се срещна с външния министър на Йордания

Министърът на външните работи на Йордания Айман ас Сафади е на визита в България по покана на българският дипломат №1 Екатерина Захариева.
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов се срещна днес с министъра на външните работи на Хашемитско кралство Йордания Айман ас Сафади.  Двамата обсъдиха стимулиране на развитието на търговско-икономическите и инвестиционните отношения, както и установяването на по-близки контакти между бизнес общностите на двете страни.

В рамките на разговора им Борисов е отбелязал, че Йордания е важен партньор за България в региона на Близкия Изток и Северна Африка, съобщиха от правителствената информационна служба.

Във фокуса на разговора им е била темата за Процеса „Акаба“, иницииран от краля на Йордания Абдулла II през 2015 г. с цел укрепване на международното и регионалното сътрудничество срещу опасностите от тероризъм, радикализация и насилствен екстремизъм.

Премиерът Борисов е акцентирал, че България високо оценява инициативите на краля на Йордания за борба с тероризма като най-важната част от тях са срещите от процеса „Акаба“.


Още от

Най-четени