Eмисия новини
от 07.00 часа

Акценти от чуждестранния печат

Британският финансов министър Саджид Джавид подготвя Обединеното кралство за приемането на извънреден бюджет в случай на Брекзит без сделка, съобщи вестник Таймс.

Според изданието, до дни той ще поиска да започне работа по сценарии за евентуалната ситуация без споразумение. Министърът ще отложи окончателното си решение до срещата на Европейския съвет на 17 октомври, уточнява "Таймс".

Британският вестник "Гардиън" обръща внимание на търговската война между Съединените щати и Китай и налагането на нови мита за внос от Пекин от първи септември. Изданието посочва, че американският президент Доналд Тръмп е станал обект на подигравки, след като в "Туитър" "официално нареди"на компаниите да спрат да произвеждат стоките си в Китай.

Депутатът Адам Шиф, критик на Тръмп, се възползва от ситуацията и от своя страна нареди на американския държавен глава да спре да използва социалната мрежа. Други опоненти на Тръмп му се подиграха, като също "официално наредиха"на любимите си отбори да спечелят следващите си мачове, отбелязва "Гардиън".

"Тръмп трови социалния климат - не само в Съединените щати, но и в останалата част от света". Това пише в редакционна статия германският всекидневник "Пфорц-хаймер цайтунг".

Изданието посочва, че "одобрението за работа на американския президент спада драматично. Икономиката на Съединените щати върви надолу, а мнозина икономисти очакват рецесия през 2020 г., която е изборна година", коментира още вестникът.

Още от

Българин загина под връх Олимп

публикувано на 22.09.19 в 01:13