Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две победи и една загуба за нашите на старта на европейското по бокс за младежи и девойки

Мелек Закифова записа победа
Снимка: facebook.com/BulgarianBoxingFederation/

Две победи записаха българските боксьори на старта на европейското първенство за юноши и девойки, което се провежда в зала „София“.

Актуалната носителка на Купа „Балкан“ при девойките Мелек Закифова (48) тръгна убедително. В първия кръг тя победи финландката  с 4-1 Калво-Оя Пихия. В следващия в събота Мелек ще се бие с испанката Мария Гарсия Гонсалес.

При 69-килограмовите европейският шампион от Анапа 2018 Емирджан Мехмед също започна ударно в първия кръг, в който победи с 5-0 Максим Любимов (Естония). Следващата битка на боксьора ни е срещу чеха Милош Беранек. Мачът е в следобедната сесия в събота.

Божидар Джуров обаче загуби в първия кръг в категория до 60 килограма от Илиас Насер (Дания) с 2-3.

Европейското първенство бе открито от министъра на спорта Красен Кралев и президентa на Българска федерация по бокс Красимир Инински. Специален гост пък бе легендата на българския волейбол – исполинът Любомир Ганев.

Днес на ринга в зала „София“ ще се качат още петима наши. Първо ще видим Стоил Станоев (81) срещу Мурад Алахвердиев (Азербайджан). Боят е осми от програмата на следобедната сесия, стартираща от 14,00 ч.

Вечерта Далия Райчева (60) излиза срещу Хюсни Калсир (Холандия) в шестия сблъсък на боевете, започващи в 18,00 ч. Пет двубоя по-късно излиза Ергюнал Себри (49), който играе с Йоанас Евморфиадис (Гърция). Малко след това Ясен Радев (52) боксира срещу Даниел Малик (Дания).

На Ринг В вторият мач от вечерната сесия е на Анна Мария Дялова (57), която има за съперничка Йени Раск (Финландия). 

Входът в зала „София“ е свободен.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна