Eмисия новини
от 12.00 часа

Пловдив е домакин на форум за рехабилитационната медицина

Над 70 водещи специалисти от Европа ще обсъждат на форум в Пловдив  въпроси, свързани с развитието на науката, клиничната практика и обучението в областта на Физикалната и рехабилитационна медицина.

За първи път нашата страна, по покана на Българснката Асоциация по физикална медицина, е домакин на научните  събрания  на Европейското дружество по физикална и рехабилитационна медицина /ФРМ/ и  на Секцията и Борда по ФРМ към Съюза на Европейските медицински специалисти, на които Асоциацията  е активен член. Това са изключително авторитетни структури, активно съдействащи за развитието на науката и клиничната практика в Европа в областта на ФРМ.

В европейската секция към съюза работи Комитет по професионална практика, който изработва правила за добра медицинска практика в областта на рехабилитацията и физикалното лечение и определя компетенциите и ролята на лекаря-специалист по физикална и рехабилитационна медицина в комплексното лечение на различни заболявания – неврологични, ортопедични, детски, ревматологични, кардиологични, обменни, респираторни и др.


Още от
Проф. Боряна Делийска

За кого бие... звънецът?

публикувано на 16.09.19 в 09:25

Най-четени