Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ергюнал Себри на победа от медал на европейското по бокс за младежи и девойки

Българските фенове в зала София
Снимка: facebook.com/BulgarianBoxingFederation/

Боксьорът ни в категория до 49 килограма Ергюнал Себри е само на победа от сигурен медал на европейското първенство за младежи и девойки, което тече в зала „София“. Ергюнал се класира за четвъртфиналите, след като победи категорично Йоанас Евморфиадис (Гърция) с 5-0. Себри водеше умело боя през целия мач и заслужи единодушното решение на съдиите. 

В следващия кръг в неделя Ергюнал ще боксира с Джулиано Гоман (Германия). Мачът е битка за влизане сред медалистите.

Минути, след като Ергюнал Себри се класира за четвъртфиналите в категория до 49 килограма, същото направи и Ясен Радев. В битка при 52-килограмовите боксьорът ни победи категорично Даниел Малик (Дания). Ясен беше видимо по-активният боксьор, като с умели ескиважи почти не позволи на съперника му да го докосне. Това бе достатъчно за съдиите да бъдат единодушни в решението си и да дадaт 5-0 за нашия боец. За осигуряване на минимум бронзов медал в неделя Радев ще боксира с Метучела Лукоки (Германия).

Анна Мария Дялова се класира за втория кръг до 57 килограма. В първата си битка пред силна българска агитка тя победи финландката Йени Раск с 3-2 съдийски гласа. В следващия кръг в събота Дялова ще боксира с Кейти Лоурън Дъмпси от Ирландия. 

При младежите в категория до 81 килограма Стоил Станоев загуби от Мурад Алахвердиев (Азербайджан) с 0-5. Далия Райчева (60) също падна с 0-5 от холандката Хюсне Калисир.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна