Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Отношенията с Русия не могат да се поставят само в една плоскост

Нямаме нищо против хората, които обичат Русия, заяви премиерът

Снимка: БТА

Геополитическата ориентация на България е Европейският съюз и НАТО,  заяви премиерът Бойко Борисов в началото на правителственото заседание. Той подчерта това в коментар за така наречения шпионски скандал с обвинението към председателя на сдружение Русофили Николай Малинов.

„Всеки има право да развива своята дейност с неправителствени организации, едните подкрепят религията, другите културата, трети обичат Русия, други Америка, трети Европа. Но нашата геостратегическа ориентация е подкрепена от всички партии много преди ГЕРБ да го има. Ние сме поели по пътя на ЕС-НАТО“, каза Борисов.

Борисов сравни сегашното разследване с изгонването с шпионския скандал от 2000 г. година, когато руски бизнесмени бяха изгонени от България. Той посочи, че „българо-руските отношения не могат да се поставят само в една плоскост“.

„Нищо против нямаме хората, които обичат Русия. Това, че някой си е правил срещи, си е негова работа. Ние в това не се бъркаме. Но това, че ние с партньорските служби работим, и прокуратурата на първо място, по различни хора и процеси – давам пример, така беше и с Майкъл Чорни, с Ершов преди години. И горе-долу проектът е бил, доколкото разбрах от новините, същият – телевизия, голям телеком и влиянията в страната. Това работят службите, не срещу Русия, не срещу хората, които ги харесват“, заяви премиерът Борисов. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна