Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БФБаскетбол предоставя шанс за кариера на бивши играчи, треньори и съдии

Снимка: БГНЕС

Българската федерация по баскетбол разшири своето партньорство с водещата компания в спортните информационни технологии „Джиниъс спортс“. Целта на новата инициатива е да се предоставят вълнуващи кариерни възможности на бивши играчи, треньори, съдии, статистици и други, свързани с играта любители и професионалисти.

Двете организации са в близко сътрудничество от 2007 година. Те си партнират в изграждане и управление на официалните системи за събиране на данни и управление на шампионати и състезания - FIBA Livestatsи FIBA Organizer. Сега партньорството им ще включва и промотирането на отворени позиции в новия офис на „Джиниъс спортс“ в София.

Инициативата е първа по рода си в българския спорт и ще позволи на бивши играчи, членове на баскетболната общност и администратори да развият кариерата си в един от най-динамичните сектори на световната спортна индустрия.

„Джиниъс спортс“ е доверен партньор на над 500 спортни организации в повече от 150 държави по света, в това числоФИБА, НБА, Английската висша лига, Серия А и НСАА. Заедно с БФБаскетбол, „Джиниъс спортс“ ще осигури интервюта за работа, обучение и планове за развитие за всеки, който работи или е работил с БФБаскетбол. Всички кандидати ще бъдат третирани с приоритет.

„Радвам се, че партньорството ни с „Джиниъс Спортс“ се утвърждава с още един проект, и то в точно тази насока. За пръв път Българската федерация по баскетбол ще бъде в ролята на проводник на кариерно развитие извън баскетболната зала за своите членове, участвайки в партньорство с компанията „Джиниъс Спортс“. Това е част от отговорностите на съвременните спортни организации", изрази своето задоволство президентът на федерацията, Георги Глушков.

Стивън Гарднър, директор услуги в „Джиниъс спортс“, коментира:„Да бъдем доверени партньори на спорта е в сърцето на същността ни в „Джиниъс спортс“ и сме горди, че работим заедно с БФБаскетбол върху толкова заслужаваща си инициатива. С над 300 служители, София е съществено важна част от глобалните процеси на „Джиниъс спортс“ и очакваме с нетърпение да привлечем висококвалифицирани кандидати за редица вълнуващи позиции, които да подпомогнат продължаващия ни растеж."

Във връзка с партньорството “От баскетболния терен към нова кариера”, на официалната страница на БФБаскетбол е създадена специална секция с информация за проекта и отворените позиции, за които може да се кандидатства. https://basketball.bg/page.php?t_id=27 .

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна