Eмисия новини
от 13.00 часа

Мнацаканян ще се бори за бронз на Световното по борба

Снимка: БФ Борба

Българинът Айк  Мнацаканян ще се бори за бронза утре в категория до 72 килограма класически стил на Световното първенство в Нур-Султан (Казахстан). Поставеният под номер 1 Мнацаканян загуби с 1:4 точки на полуфиналите от Арам Варданян (Узбекистан).  

Състезаващият се за България натурализиран арменец допусна изоставане от 0:3 в първата част,  в която негова успешна атака за 4 точки беше отменена след видеоповторение.

Във втората част Варданян, която показа отлична защита, поведе с 4:0, а  Мнацаканян получи шанс минута и половина преди края, когато съперникът му беше поставен в партер заради пасивност. Той, обаче, не успя да направи успешна хватка и до края не получи нова възможност.  

Както е известно, българинът стартира тази сутрин с успех над японеца Томохиро Инуе с 6:0 точки, след което на четвъртфиналите се справи и с американеца Реймънд Банкер с 6:2 точки.

До момента натурализираният арменец е донесъл на страната два бронзови медала от големи първенства - по един от световно и от европейско първенство.

Още от