Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десноцентристки формации подкрепиха Мая Манолова за кмет на София

Мая Манолова обсъди с представители на десноцентристки формации гражданска платформа за управление на столицата.
Снимка: БТА

Кандидатът за кмет на София Мая Манолова получи подкрепата на десноцентристки формации, с които подписа гражданска платформа за управление на столицата.

Представители на Движение „България на гражданите“ (ДБГ), Земеделски народен съюз, „Национално движение за стабилност и възход“ и „Път на младите“ застават зад Мая Манолова, защото политиките и задачите на коалицията съвпадат с тези на Манолова.

Въвеждане на дигитална община, намаляване на административната тежест за гражданите и бизнеса, както и борба с корупцията са част от тях.

„Смятаме да регистрираме листа за общински съветници, която листа да бъде гръбнакът на изпълнението на тази платформа и която листа да подпомага бъдещия кмет в отстояването на тези важни за десните хора политики“, каза председателят на ДБГ Димитър Делчев.

Програмата на Мая Манолова ще бъде представена през следващата седмица. Тя залага на чиста и зелена София, управлявана при пълна прозрачност.

„Защото управлението на София през последните 10 години не е добро. София диша трудно, София е в политическо задръстване, София не се управлява прозрачно, в София парите на гражданите не се харчат ефективно“, каза Манолова.

Подкрепата за Манолова доведе до разцепление в ДБГ. В края на миналата седмица заместник-председателят Найден Зеленогорски и трима негови колеги напуснаха партията.

Националният съвет на БСП подкрепи вчера Манолова, която е бивш омбудсман на България, за кмет на София.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна