Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради фалита на „Томас Кук“ стотици туристи изчакват на Летище Бургас

Около 2300 човека са засегнати от фалита на най-стария туроператор в света „Томас Кук“ (Thomas Cook) само в Бургас. От летището в „Сарафово“ днес са били планирани два полета за Бирмингам и Манчестър, които са били отменени. 

Общо 360 пътници е трябвало да излетят днес от летище Бургас. Сега те се пренасочват към други компании, съобщи Симона Тевия, представител на „Томас Кук“:

"Всички полети до края на полетната програма за България ще бъдат поети от други авиокомпании. Програмата на „Томас Кук“ UK за Бургас приключва на 30 септември."

Тя обяснява, че поради организационна гледна точка, има забавяне на полети, но всеки един от пътниците ще бъде превозен. Това е причината стотици британски граждани да изчакваха своя полет на бургаското летище.

"Стоим и чакаме да ни дадат информация. Не знаем кога ще излетим, защото самолетът още не е потеглил от Великобритания."

От „Томас Кук“ са категорични, че няма суматоха, няма паника и туристите са спокойни. Те са били информирани и проявяват търпение и разбиране към ситуацията.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна