Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пелоси обвини Тръмп в подкопаване на националната сигурност

| обновено на 26.09.19 в 21:07
Нанси Пелоси
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Председателят на Камарата на представителите в американския Конгрес Нанси Пелоси обвини президента Доналд Тръмп, че се е опитал да прикрие усилията си да окаже натиск върху Украйна за разследване на потенциалния кандидат-президент на демократите Джо Байдън и е подкопал националната сигурност, предаде БТА.

Твърденията, че Тръмп е оказал натиск върху Украйна да разследва политическия му съперник Байдън, показват, че президентът е „предал своята клетва за заемане на поста, нашата национална сигурност и честността“ на изборите в САЩ, каза Пелоси на пресконференция.

Тя заяви, че разследването на демократите в Камарата на представителите за импийчмънт на Тръмп ще се съсредоточи върху епизода с Украйна, а по-късно може да бъдат разгледани други случаи, при които е възможно президентът да е злоупотребил със своето служебно положение.

В същото време Тръмп атакува демократите за тяхното разследване за импийчмънт и заяви, че трябва да има начин да бъдат спрени, може би посредством съд.

„Това, което демократите причиняват на тази страна е позорно и не трябва да бъде позволявано. Трябва да имат начин да бъде спряно, може би с правни действия в съда“, каза Тръмп след завръщането си във Вашингтон от Ню Йорк, където бе за участие в Общото събрание на ООН.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна