Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Apple увеличава производството на новия смартфон iPhone 11

Американската компания Apple увеличава производството на своя най-нов смартфон iPhone 11, съобщи в петък агенция Nikkei Asian Review, като добави, че базираният в Калифорния технологичен гигант е поискал да бъдат произведени допълнително 8 милиона бройки от модела. Поръчките от доставчици са повишили производството на iPhone 11 с около 10%.

Според източници, запознати с въпроса, производството на iPhone ще се увеличи през 2019-а година в сравнение с предходната година. Първоначално компанията Apple беше пуснала по-малко поръчки от миналата година и доставчиците очакваха по-слабо търсене на новите смартфони, тъй като имаше съмнения, дали потребителите ще пожелаят да надграждат досегашните си iPhone-и до по-новите модели,  при положение че догодина се очакват моделите, работещи в 5G мрежа.

Моделът iPhone 11 се разглежда като бюджетна опция на смартфоните на Apple, тъй като той струва 699 долара и беше пуснат за продажба в САЩ на 20 септември.

През настоящата седмица на солиден спад на фондовите борси на Уолстрийт, акциите на Apple успяха да поскъпнат в четвъртък с близо 1% към $ 220,82 за една акция. След днешната информация за по-голям интерес към iPhone 11, акциите на Apple нараства на извънборсовата търговия с 1,3%, като по време на европейската търговия има повишение и на акциите на някои технологични компании, които са доставчици на части за американския гигант. Така например акциите на базираната в Австрия компания AMS AG, която развива сензорна технология, поскъпват с 0,5%. Скок с между 2,4% и 2,8% има и при акциите на производителите на микрочипове - STMicroelectronics и Dialog Semiconductor

По-рано тази седмица пазарната стойност на Apple Inc. скочи обратно над гросмайсторското ниво от 1 трлн. долара, след като анализатори от банката JPMorgan вдигнаха прогнозата цена за  акциите до $ 265 долара от $ 243 долара именно с оглед на по-силни от очакваните продажби на нови модели смартофни iPhone 11.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна