Eмисия новини
от 05.00 часа

Нормална е посещаемостта в училището в квартал "Нов път" във Видин

ОУ Софроний Врачански, Видин
Снимка: Радио ВИДИН

Нормална е посещаемостта в училището във Видинския ромски квартал "Нов път". Мълвата за отнемане на деца от училище достигна и други градове в Южна България. Част от децата отсъстват от учебните занятия. 

При нас засега ситуацията е спокойна, няма отсъстващи без уважителна причина ученици, увери директорът на училище "Епископ Софроний Врачански" Нина Иванова: 

"Аз имах съмнения, след журналистическите и телевизионни сензации ги наричам, защото това са провокирани неща за мен, че е възможно учениците да намалеят в следващия учебен ден и го очаквах това да се случи вчера, но и това не се случи" - добави Нина Иванова.

Служител на министерството на отбраната ще бъде проверяван заради създалата се паника от фалшивите слухове, че държавата ще отнема деца от семействата им. По-рано днес премиерът Бойко Борисов призова медиите да противодействат на тези фалшиви новини, които определи като "чудовищна лъжа":


"Как може да се тиражира лъжа, че норвежците са дали пари за да им изнасяме деца. До днес, когато не ми показаха какво се говори и се пише, не можех да допусна, че има човек да се върже на подобна лъжа" - добави г-н Борисов.

Още от