Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокопиев отрече да е получавал заплахи и да е подавал сигнали до прокуратурата

Иво Прокопиев
Снимка: БГНЕС

Бизнесменът Иво Прокопиев отрече да е подавал сигнали до прокуратурата и МВР за заплахи срещу него.

Поводът за коментара му беше казаното от главния прокурор Сотир Цацаров миналия четвъртък (10-и октомври) за получена информация за заплаха за убийство спрямо голям работодател, собственик на медии, който има критична позиция към прокуратурата. 

Тогава Цацаров не посочи конкретно име, но мнозина разпознаха в думите му именно собственика на "Икономедия".

Като благодари на МВР и прокуратурата за реакцията и професионализма, Прокопиев призова главния прокурор и другите представители на прокуратурата да се изразяват по-ясно и да не създават предпоставки за интриги и допълнително напрежение в обществото.

"Получи се известно недоразумение, така че може би е добре да го уточним. Заплахи не съм получавал, сигнали до никой не съм подавал! Има постъпила външна информация, по която върви разследване. Тя е във връзка с недоволства от журналистически разследвания на „Капитал“. Каквото е преценено е предприето. Върви разследване, по което не мога да дам подробности", каза Иво Прокопиев в Специализирания наказателен съд.

В спецсъда се гледа делото срещу него и бившите министри Симеон Дянков и Трайчо Трайков за продажбата през 2011 година на държавния дял акции в електроразпределителното дружество ЕВН.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна