Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Томислав Дончев: Еврофинансирането за образованието ще бъде увеличено

Томислав Дончев
Снимка: БГНЕС

Парите за образование и икономическо развитие през следващия програмен период на европейско финансиране ще бъдат увеличени. Това съобщи днес вицепремиерът Томислав Дончев при посещението си в Добрич.

Според него българските общини трябва да започнат да работят съвместно, а не всяка за себе си, като основните инвестиции трябва да са насочени към иновациите.

Образованието, иновациите и икономическото развитие са основният приоритет на България, заяви Томислав Дончев и допълни, че вече се подготвят промени и създаването на специална държавна структура за иновации:

"Мислим да реорганизираме нещата, да преместим едни дирекции от Министерството на икономиката или от Министерството на образованието, да направим специална държавна структура, която ще отговаря за иновациите. И, ако се правят инвестиции в иновационна инфраструктура, паркове, инкубатори, те са минимум на ниво област. Огромният проблем е, че българските общини не са научени да работят помежду си".

Томислав Дончев обясни, че през следващите години ще се инвестира в инфраструктура на Северна България, за да се компенсира изоставането ѝ.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна