Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Постепенно се възстановява движението на влакове, отменени през последните седмици

Снимка: БГНЕС

Движението на всички влакове, отменени през последните седмици поради липса на локомотиви, ще бъде постепенно възстановено, заявиха от БДЖ.

Заради недостиг на локомотиви почти месец, пътниците в някои слабо населени участъци се извозваха с автобуси. От днес обаче се възстановява движението на всички влакове в участъка между Лом и Брусарци.

От утре пътуват отново пътническите влакове от Карлово за Зимница с тръгване в 18.00 часа, от Дупница за Петрич заминаващ в 17.10 и вечерният крайградски пътнически влак - от Зимница за Сливен. От понеделник се възстановява движението на пътническия влак от Сливен за Карлово, който тръгва в 5 часа и 5 минути, от Петрич за Дупница, който тръгва от гара Петрич в 6.40 и от Стара Загора за Карлово, който заминава от Стара Загора в 3 часа и 50 минути. Отново ще пътуват и влаковете от Карлово за Стара Загора, който тръгва от Карлово в 7 часа и 3 минути и от Карлово за Зимница, който пътува само в петък в 17.00 часа. В момента БДЖ прави ремонт и модернизация на наличните локомотиви и подготвя процедури за доставка на нови или под наем с цел да бъде покрит недостига, уточняват от холдинга.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна