Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Томова с успех в Унгария, Шиникова отпадна

Изабелла Шиникова
Снимка: Архив

С победа и загуба стартираха Виктория Томова и Изабелла Шиникова на турнира по тенис на червени кортове в зала в Секешфехервар (Унгария) с награден фонд 100 хиляди долара.

Виктория Томава се класира за втория кръг след успех с със 7:5 и 7:5 срещу Мартина Кучова (Словакия). Софиянката реализира обрат в първия сет, след като изоставаше с 1:3 гейма.
Във втората част Кучова реализира пробив за 5:4 и поведе с 40:0 при собственото си подаване след това, но със серия от пет поредни разигравания българката върна брейка, а след това взе сервиса си и реализира нов пробив, за да триумфира.
С победата днес Томова си осигури 1559 долара и 13 точки за световната ранглиста, с което си гарантира, че от следващата седмица отново ще бъде първа ракета на страната. Тя ще измести Изабелла Шиникова, която в понеделник стана най-предно класираната българка в подреждането на УТА, след като Шиникова по-рано днес отпадна в първия кръг в Секешфехервар след поражение от поставената под номер 7 италианка Ясмине Паолини с 2:6, 5:7.

Новата първа ракета на България Изабелла Шиникова отпадна на старта на турнира. Тя загуби от поставената под номер 7 италианка Ясмине Паолини с 2:6, 5:7 за 72 минути. Паолини поведе с 4:0 по пътя си към успеха в първия сет, а във втората част софиянката проби за 5:4, но в следващия гейм пропусна сетбол при собствен сервис, а след това позволи на италианката да реализира обрат.   

Шиникова пък ще  започне утре в надпреварата на двойки заедно с италианката Джорджа Маркети. Те са поставени под номер 4 и ще срещнат в първия кръг Марина Чернишова (Украйна) и Шантал Скамлова (Словакия).  

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!