Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Фолксваген" не търси ново място за завода си, проектите са замразени

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германският концерн "Фолксваген" не търси ново място за завода си, заяви член на управителния съвет на компанията, цитиран от „Ханделсблат“.

Пред журналисти Андреас Тостман, който отговаря за производството, поясни, че Фолксваген следи внимателно турската офанзива в Сирия. „Не сме притиснати от времето и затова решението ни, къде ще построим завода, в момента е замразено“, допълни Тостман.

По-рано "Фолксваген" отложи окончателното си решение дали да построи своя нов завод за автомобили в Турция на фона на международните критики по отношение на турската военна операция в Северна Сирия и опасенията за сериозно накърняване на репутация на немския автомобилен производител.

"Ние наблюдаваме внимателно настоящата ситуация и гледаме със загриженост текущите развития", заяви говорител на компанията, цитиран от  "Ханделсблат".

По-рано този месец "Фолксваген" създаде филиал в западната провинция Маниса в Турция, като от компанията заявиха, че все още се намират в последната фаза на преговорите и че не е взето окончателно решение за строежа на автомобилния завод за 1,3 млрд. евро.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!