Eмисия новини
от 10.00 часа

Автопоход под мотото "Деца и народност не даваме!"

| обновено на 23.10.19 в 19:56
Снимка: БГНЕС

Автопоход под мотото "Деца и народност не даваме!" започна в 17 ч. Шествието, което беше ескортирано от полицията, тръгна от Националния исторически музей в Бояна и малко преди 19 часа стигна до крайната си точка - хипермаркет на изхода на София в посока Пловдив. Пред "Хоризонт" един от организаторите на демонстрaцията Милко Божанков обясни мотивите за протеста:

"Против антисемейните политики и вкарването на поправки в 27 закона, преработката на Закона за закрила на детето и чисто новия Закон за социалните услуги. Протести се правят и ще продължават да се правят, докато правителството не реши да ни чуе, президентът не реши да ни чуе и всички, които прокарват проджендърски политики".

Лилия Божкова - един от организаторите на акцията, каза по-рано днес за "Хоризонт" какви са исканията на протестиращите: 

"Като родители не сме съгласни с това държавата да абдикира и функциите ѝ да бъдат предоставени в частни ръце, тъй като се съмняваме, че ще има големи злоупотреби. Стратегията е спряна, но законите, които са приети в Народното събрание, промените в законите, са едно към едно със стратегията, за която министър-председателят каза с лека ръка: "Да, спираме, щом има протести!".


Още от

Перник се готви за режим на водата

публикувано на 15.11.19 в 09:39
Сградата на Община Перник

Само 2-ма зам.-кметове в Перник

публикувано на 14.11.19 в 15:30