Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден на Радичков в Столичния куклен театър

Снимка: Архив

Столичният куклен театър организира днес Ден на Радичков. Така ще бъдат отбелязани 90 години от рождението на големия български писател, които се навършиха в четвъртък.

Спектакълът „Ние, врабчетата“ ще се играе два пъти днес - от 12:30 часа и от 17:00 часа. Второто представление е с юбилейния номер 150, заяви за "Хоризонт" директорът на театъра Иван Райков:

„Текстът е адаптиран, като от него са взети важни послания и са извадени вътре същината на образите - емблематични техни реплики, които оформят характерите на тези герои. Представлението е подведено в една носталгична посока - за това как се стремим към Запада, но нашите корени, нашите традиции здраво ни държат тук и в крайна сметка винаги ни връщат към родното гнездо“.

Почетни гости на юбилейното представление на „Ние, врабчетата“ ще бъдат наследниците на писателя - неговата дъщеря и син, както и внуците му.

Освен това във фоайето на кукления театър е подредена сценографска изложба с детски рисунки, кукли и плакати, посветени на едноименния спектакъл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна