Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Славия и Локомотив (Пд) прекъснаха победните си серии

Славия и Локомотив (Пд) завършиха 1:1.
Снимка: БТА

Отборите на Славия и Локомотив (Пловдив) завършиха 1:1 в София в двубой от 15-ия кръг на Първа лига. Така и двата състава прекъснаха победните си серии от шест поредни за гостите и четири поредни за „белите“.

В 74-ата минута капитанът на Локо Димитър Илиев откри от дузпа. Ивайло Стоянов отсъди наказателния удар за нарушение на Венцислав Бенгюзов срещу Петър Витанов. Това беше десети гол за Илиев този сезон.

„Белите“ възстановиха също от 11-метров удар. Той беше свирен за фаул на Йосип Томашевич срещу Славчо Шоколаров. Капитанът на Славия Галин Иванов също беше точен от бялата точкав 83-ата минута.

Най-чистото положение през първото полувреме беше за гостите. В 41-ата минута Бирсент Карагерен подаде на Ален Обжолт в накателното поле, той стреля без подготовка, а топката се удари в левия стълб на вратата на Георги Георгиев.

В 90-ата минута резервата Анте Аралица от Локомотив имаше шанс да донесе победата на своя отбор, но ударът му с глава не улучи вратата.

„Железничарите“ се върнаха на второто място с 33 точки преди мача утре на Левски с Етър в София. Славия е на пето място с 23 точки.

От 17:30 часа днес Черно море е домакин на ЦСКА София, а мачът можете да следите по програма "Хоризонт" на БНР.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна