Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Накъде в София

ИЗЛОЖБИ

В галерия “Контраст” и галерия” Лоран” тази вечер от 18.30 ч. ще бъде открита изложбата на Лика Янко “Общуване със сакралното”. Изложбите на Лика Янко в галериите „Лоранъ“ и „Контраст“ са не само възможност да видим нейни непоказвани картини. Участват над 70 произведения, като са представени всички периоди на зрялото ѝ творчество. Чрез тези изложби може да се прочете разказа за нейното пътуване към кристалния свят на белотата между 1957 и 1997 година.

След успеха на първата изложба "Класически нюанси" през април 2018 г., тази вечер, от 18.30 ч., ще бъде открита втората самостоятелна изложба на Евдокия Манева в пространството на галерия "Евдокия Арт Глас".

КИНО

В кино "Люмиер Лидл", от 19.00 ч. ще бъде излъчена прожекция на класическия филм "Александър Невски" (1938) в рамките на 33-я фестивал "Киномания 2019" под мотото: "Гледай" (14-28 ноември 2019).  По време на фестивала ще бъдат представени някои класически филми, произведени от руската и съветска кинокомпания "Мосфилм". Режисьори на "Александър Невски" са Сергей Айзенщайн и Дмитрий Василиев.

КНИГИ

В литературен клуб "Перото", от 19.00 ч. ще бъде премиерата на книгата "Преходът. България 30 години по-късно". Идеята на изданието е да представи вижданията на подбрани от редакцията български общественици, изявени в различни области. Мнението си са изразили авторите Александър Андреев, Андрей Райчев и Кънчо Стойчев, Антоний Тодоров, Антонина Желязкова, Георги Лозанов, Евгений Дайнов, Емил Хърсев както и Иван Кръстев, Иван Стамболов-Сула, Искра Баева, Мария Василева, Михаил Иванов и Николай Михайлов.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна