Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представителството на ЕК у нас е домакин на Европейски ден на предприемача

Снимка: АП

Предприемачеството - от малките стъпки до големия успех“- това е фокусът на тазгодишното издание на Европейския ден на предприемача. Домакин на форума е Представителството на Европейската комисия в България.

Акцентите на събитието са добрите практики в студентското предприемачество и перспективите за неговото развитие - в това число предоставянето на възможности за среща с потенциални инвеститори.

Представители на финансови и образователни институции и на финансиращи програми ще направят преглед на актуалните възможности за подпомагане на предприемачеството, а стартиращи и напреднали предприемачи ще разказват за пътя към успеха.

Европейският ден на предприемача е инициатива с традиции в Обединена Европа, която има за цел да популяризира  успешни модели за създаване и развитие на нови предприятия и тази година за 17 път се провежда в България. Организатор е научно-изследователският сектор на Софийския университет „Свети Климент Охридски“ с подкрепата на Министерството на икономиката, Бизнес клуб - Софийски университет и Областен информационен център (ОИЦ) София-град и София-област.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна