Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП с писмо до посланици, ОССЕ и Съвета на Европа заради местните избори

Нинова към Борисов: Не на нас тези номера

Снимка: Ани Петрова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е изпратила писмо до посланиците на европейските държави, ОССЕ и Съвета на Европа относно проведените местни избори.

Председателят на БСП подчертава, че въпреки усилията на правителството да постави БСП в ъгъла чрез намаляване на държавното финансиране за партиите и упражняване на натиск върху кандидатите, БСП отбеляза значителен ръст в подкрепата за кандидатите си.

Нинова отбелязва, че на места резултатите са били откровено фалшифицирани, имало е изкривяване на вота и посочва за пример София, където по нейните думи манипулациите на гласуването и резултатите са били безпрецедентни.

Задочният диалог Нинова - Борисов

Продължава задочният диалог между председателя на БСП Корнелия Нинова и премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по повод сигналите за репресии срещу активисти и кандидати на левицата, които продължават и в седмицата след местния вот. От думите на Нинова в парламента днес стана ясно, че тя няма да изпрати на среща с премиера пострадалите, както вчера Борисов я призова. 

"Тези плоски номера - не на нас! Човекът, който създаде този модел, който изпраща държавните институции на тези проверки за това мачкане, сега се явява спасител. Значи този номер го играе десет години. Не на нас тези номера!", заяви Нинова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна