Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден на народите в Плевен

Плевен е домакин днес на Седмото издание на Деня на народите, организиран от Медицинския университет. Над 250 чуждестранни студенти от 11 националности показват част от културата на родните си държави.

Денят на народите ще се проведе  в Спортния комплекс „Проф. д-р Недко Кючуков“ при Медицински университет (МУ-Плевен).

Студентите на висшето училище ще представят своите държави – различни култури, традиционна кухня, бит, облекло, история, народни песни и танци. Събитието се организира по инициатива на чуждестранните студенти, съвместно с българските им колеги, и се осъществява с подкрепата на ръководството на висшето училище.

Целта е студентите да запознаят академичната общност и гражданите на Плевен с различните култури на родните си държави, водени от убеждението, че познавайки националните си различия и особености, всички те ще станат по-сплотени и единни, за да живеят и учат заедно.

В програмата на събитието ще се включат над 250 студенти, водени от амбицията да представят своите култури от над 11 националности – Индия, Япония, Германия, Португалия/Кабо Верде, Африка, България, Шри Ланка, Сомалия, Италия, Непал и Пакистан.

Денят на народите започва в 14,00 ч.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна