Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици сред 12-те загинали при катастрофа с автобус в Словакия

| обновено на 13.11.19 в 18:04
4
Словашката служба за гражданска защита (ССГЗ) допуска, че жертвите може да се увеличат.
Снимка: ССГЗ

Най-малко 12 души загинаха, сред които 4-ма ученици, и 17 бяха ранени днес в катастрофа между пътнически автобус и камион в Западна Словакия, сочат нови данни службата за гражданска защита, предаде АФП.

Сблъсъкът е станал при дъждовно време на двулентово шосе с много завои в покрайнините град Нитра, на около 80 км източно от Братислава около 13 часа местно време.

Телевизионният канал „Маркиза“ съобщи, че автобусът, в който са пътували предимно гимназисти, е бил ударен странично от камиона и се е обърнал в канавката, съобщи Ройтерс.

ТАСС цитира новинарския портал topky.sk, според който натовареният с камъни камион „Татра“ е навлязъл в насрещното движение и причинил сблъсъка.

Словашкото национално радио предаде, че автобусът е превозвал ученици след занятия, предаде БТА.

От „Гражданска защита“ първо съобщиха, че при катастрофата са загинали 13 души и 20 са били ранени, преди да коригира точния брой.

Това е най-тежкият пътен инцидент в Словакия от десет години. Премиерът на Словакия Петер Пелегрини, който е на официално посещение в Кипър, каза, че ще се върне ден по-рано, за да посети мястото на катастрофата.

Президентът Зузана Чапутова окачестви случилото се като страшна трагедия и призова водачите да шофират внимателно и да спазват правилата за движение.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна