Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив се включва в Европейската седмица за намаляване на отпадъците

Снимка: БГНЕС

Община Пловдив за поредна година взема участие в Европейската седмица за намаляване на отпадъците. От днес до 22 ноември в града е в ход кампания за разделно събиране на отпадъци от излезли от употреба гуми, негодни за употреба батерии и акумулатори, както и отработени масла.

Отпадъците могат безвъзмездно да се предават на улица „Георги Бенев“ в район Северен. По време на кампанията, а и след това пловдивчани могат да използват и площадката за разделно събрани отпадъци от домакинствата, която се намира в базата на Общинското предприятие „Чистота“ в район Южен.

Гражданите имат също така право при закупуване на нови гуми или при сезонната им смяна напълно безплатно да оставят старите при съответния търговец или сервиз.

Забранено е депонирането на цели и нарязани стари гуми, както и изхвърлянето им на нерегламентирани за целта места. За изхвърлянето на старите гуми на непозволени места глобата е от 300 до 1000 лева, а за изгарянето им от 2000 до 5000 лева. При повторно нарушение санкцията е в двоен размер.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна