Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Да изведем успеха от анонимност" е темата на форум, организиран от българския бизнес

Снимка: АП

Българският бизнес организира дискусионен форум на тема „Да изведем успеха от анонимност“. Той е част от кампанията „Да успеем в България!“, чиято цел е постигането на по-широка публичност за успехите на българските предприятия и предприемачи.

Германо-българската индустриална търговска камара, Асоциацията на индустриалния капитал и Стопанската камара вече отвориха дискусията през септември, а за да се мотивират тогава поръчаха проучване, според което 1/3 от българите смятат, че  икономиката се развива в позитивна посока. 63% биха искали да научават повече за успешните компании като почти толкова неодобряват да се премълчават имената на успешни марки и фирми с обществени каузи. 

„Ние искаме ясно да стане, разбрано, че споменаваме тези организации единствено и само тогава, когато те са направили нещо добро за обществото. Често пъти те спасяват болници или човешки животи, или правят нещо съвсем прагматично  простичко за екологията за по-добро качество“, посочи председателят на Стопанската камара у нас Радосвет Радев. 

А Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал допълни:
„Ние сме решени да извървим докрай пътя и да разберем кое пречи на медиите да съобщават добри новини поименно и ако това е проблем в законодателството, то да предложим съответните промени“. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна