Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Тесла" представи първия електрически пикап

Снимка: www.tesla.com

"Тесла" (Tesla Inc) представи първия електрически пикап "кибертрък" като дългоочаквано разширяване на производствената си линия, с което отправя директно предизвикателство на детройтските автомобилопроизводители, предадоха световните агенции.

Пикапът, наподобяващ брониран транспортер от бъдещето, бе показан на събитие в Лос Анджелис от главния изпълнителен директор Илон Мъск.

Илон Мъск описа превозното средство като нещо, което "не прилича на нищо друго" в сравнение с други камиони и подчерта, че външната му обшивка е направена от бронирана неръждаема стоманена сплав. Неговата компания ще започне веднага да приема поръчки за електрическия пикап, като цената ще започне до 39 900 долара.

Основателят на "Тесла" също така посочи, че дизайнът на киберпикапа е "повлиян частично' от филма за Джеймс Бонд "Шпионинът, който ме обичаше" (десетият филм от поредицата за Джеймс Бонд и третият с Роджър Мур в ролята на агент 007).

Това е първият набег на американската компания за електромобили на пазара на пикапи, където доминират "Форд" (Ford Motor Co), "Дженерал мотърс" (General Motors Co) и "Фиат Крайслер" (Fiat Chrysler Automobiles NV), отбелязва "Ройтерс".
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна