Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Везенков вкара 5 точки при победа на Олимпиакос в Евролигата

Александър Везенков (с топката) овладя две борби.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Александър Везенков вкара 5 точки и взе 2 борби за 7 минути игрово време при убедителния успех на Олимпиакос с 99:80 като гост на Алба (Берлин) в мач от 10-ия кръг на Евролигата по баскетбол.

Българинът, който напоследът рядко получава шансове за изява, този път заслужи доверието на треньора Кестутис Кемзура и бе точен при два от трите си изстрела към коша на съперника.

Най-резултатен за гръцкия отбор бе Огъстин Рубит с 16 точки, Йоргос Принтезис добави 15, а Брендън Пол, Василис Спанулис и Костас Папаниколау също достигнаха до двуцифрен актив. За тима на Алба Маркус Ериксон вкара 16 точки, а с 15 остана Макай Мейсън.

За Олимпиакос победата бе четвърта в турнира и тимът се изкачи на 12-о място. Алба има три побди и заема 16-а позиция.

В дербито на вечерта турският Анадолу Ефес победи италианския Олимпия (Милано) с 81:76 като гост и поне временно оглави класирането с 8 победи и само две поражения.

Двата тима бяха равни при 68:68 в средата на последната четвърт, но Шейн Ларкин вкара 9 от 17-те си точки за Анадолу в последните 4 минути на срещата и помогна на тима си да измъкне победата.

Много силен мач за гостите направи и германският център Тибор Плайс, който вкара 14 точки и взе 12 борби.
За домакините от Милано испанският плеймейкър Серхио Родригес приключи с 11 точки.

Шампионът в Адриатическата лига за миналия сезон Цървена звезда победи литовския Жалгирис с 61:59 в друг мач от програмата.

Лоренцо Браун смълча публиката в Каунас с кош 15 секунди преди края за 60:58, а победата на сръбския тим бе подпечатана от Били Барън, който вкара един наказателен удар 4 секунди преди края.

В последия мач за вечерта Валенсия постигна домакинска победа с 89:84 над руския Химки.

Тази вечер Евролигата продължава с нови 5 мача, в това число и дербитата Реал (Мадрид) - ЦСКА (Москва) и Барселона - Макаби (Тел Авив).

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени