Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Мото Коледа" с подаръци за деца в неравностойно положение

5
Снимка: БГНЕС, архив

Десетки мотористи от Велико Търново и региона се включиха в благотворителната инициатива "Мото Коледа". В деня на Рождество те раздават подаръци на децата от социалните домове в общината.

Десетки рокери свалиха кожените облекла и облякоха костюми на Дядо Коледа. Инициатор на благотворителната кауза за подпомагане на децата в неравностойно положение от Велико Търново е общинският съветник и състезател по мотокрос Георги Недев:

„Честита Коледа! Правим го за пореден път, преди всичко, за да видим същите усмивки. Това, което ще раздадем на децата, е лакомства, дарени от наши приятели и Община Велико Търново“.

Моторизираните Дядоколедовци и Снежанки обикалят социалните домове във Велико Търново, за да дарят на децата надежда и подаръци:

„Включвам се във всяка благотворителна каза, в която мога, защото децата в неравностойно положение трябва да имат същия шанс, както всички останали“.

„Каузата доста ми харесва. Снежанка е моята съпруга, ние имаме две дечица и знаем как са емоциите и всичко останало, което си очакват дечицата. За тях го правим“.

„Зная какво е, когато децата няма на кого да се опрат, и гледаме да помагаме“.

„Пожелавам на всички весела Коледа!“


В Плевен "Мото Коледа" събра около 10 000 лева за деца в нужда.

Благотворителното Коледно шествие завърши на централния площад “Възраждане“ с българско хоро на мотористите, облечени като Дядо Коледа.

Шумно, весело и пъстро беше днес по плевенските улици.

Около 500 участници в кампанията "Мото Коледа" зарадваха с подаръци децата в неравностойно социално положение, настанени в центровете от семеен тип.

По-рано днес мотористи от всички плевенски клубове се събираха и потеглиха по улиците на града, за да стигнат до всяко дете от центровете, за което са подготвили изненади.

Месеци продължи дарителската кампания.

Атрактивната проява привлече рекорден брой дарители , които зарадваха деца в неравностойно положение. Ще бъдат подпомогнати и деца за лечение:

“Кампанията стана по-популярна, повече хора разбраха за нея. Гоним 10 хил. лева – във всичките домове – 111 са децата – искаме да ги зарадваме. Пожелаваме на всички здраве, да са по-добри. Искаме да благодарим на всички, които застанаха зад каузата“, коментираха участниците в шествието.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна