Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежкият арт фестивал „Солинария“ предлага майсторски клас по цигулка с Ангелина Абаджиева


Майсторски клас по цигулка ще води и тази година Ангелина Абаджиева в рамките на Младежкия арт фестивал „Солинария“. Той ще се проведе в дните от 5-ти до 13-ти юли, като всеки участник ще има възможност да вземе четири индивидуални урока. 
Общо осем млади музиканти ще вземат участие в майсторския клас на Ангелина Абаджиева. За първи път през тази година ще има и един виолист. 

"Атмосферата е прекрасна, идват талантливи деца. За мен българските деца са не само талантливи, но и много дисцплинирани и ми прави огромно удоволствие да работя с тях. Влагам всички усилия с нещо да съм полезна. Децата са чудесни и се радвам, че с някой ще се срещнем от предишните пъти. От година на година започват да свирят много по-добре, по-солистично, по-уверено и по-технически също напредват."
Ангелина Абаджиева от години живее и работи в Германия. Още през 1986г Получава първа награда на конкурса „Гизекинг“, след което концертира в различни немски градове. По- късно работи като концертмайстор в Майнския театър, “Метропол театър“ – Берлин и Западно-немското радио в Кьолн, където е поканена да се включи в златния фонд на радиото, записвайки като солистка на радио оркестъра под диригентството на Хелмут Фрошауер.

Майсторският клас, който предстои да води на арт фестивала "Солинария" в Созопол ще завърши с концерт на изявените участници на 13 юли от 20.30 ч.

Подробности в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна