Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Кои са най-посещаваните къмпинги у нас?

Къмпингите на нашето море

Множеството предимства, които могат да ни предложат къмпинг зоните, ги превръщат в едни от най-желаните места за почивка както през лятото, така и през по-студените сезони. Перфектен начин за релакс, намаляване на стреса и отмора, неповторима връзка с природата, множество хора на едно място, даващи възможност за създаване на страхотни компании както от възрастни, така и от деца, са само малка част от предимствата на къмпингуването пред прекарването на лятната почивка в хотел или къща за гости.

Натовареното ежедневие, сивият облик на големия град и мръсният въздух, които ни заобикалят ежедневно, са една от основните причини, поради които искаме да се откъснем максимално от тази среда и да се доближим до природата. А какъв по-добър и екологичен начин от къмпинга? Къмпингите са все по-предпочитан начин за прекарване на лятната почивка. Те започват активно да изместват хотелите, а палатките и караваните изцяло водят класациите, когато стане дума за море, но как да изберем най-подходящия спрямо нашите нужди?

Кои са най-посещаваните къмпинги у нас

България привлича много туристи със своите прекрасни природни красоти и разнообразни възможности за активен отдих. Една от популярните опции за настаняване е къмпингът, който предоставя възможност за близък контакт с природата и автентичен опит. В тази статия ще разгледаме някои от най-посещаваните къмпинги в България, които привличат туристи от цял свят: Къмпинг Градина, Къмпинг Силистар, Къмпинг Смокиня, Къмпинг Китен, Къмпинг Каваците и други.

Къмпинг Градина

Един от най-предпочитаните и добри къмпинги по българското черноморие е къмпинг „Градина“. Той предлага както места за разполагане на каравани, така и три различни вида бунгала, измежду които можете да избирате в зависимост от индивидуалните си предпочитания и представи за незабравима почивка.

Разположен между Черноморец и Созопол, той се намира в страхотна природна местност, която може да ви даде спокойствието, тишината и уединението, от които имате нужда.

Къмпинг Силистар

Насладете се на уникалната природа на село Синеморец, като планирате лятната си почивка на един от най-красивите къмпинги в България – „Силистар“. Известен като най-южния къмпинг по българското Черноморие, „Силистар“ ви дава възможност да разположите кемпер, каравана или палатка на просторно място сред природата, както и да си приготвите барбекю, докато децата се забавляват на голямата слънчева поляна.

За удобство на къмпингуващите местността предлага електричество, топла вода и санитарни помещения. Несъмнено къмпинг „Силистар“ винаги е правилен избор - през 2018 г. печели класацията на Българския къмпинг портал за Любим къмпинг на Българското черноморско крайбрежие, както и първо място и в категорията “Локация и обкръжаваща природа“ и 2-ро място в категорията “Обслужване и гостоприемство”.

Къмпинг Смокиня

Прочут с най-красивите плажове по българското Черноморие, къмпинг „Смокиня“ се намира в близост до едно от най-предпочитаните и посещавани курортни селища – Созопол. За разлика от много други къмпинги, „Смокиня“ разполага както с хранителни магазини, така и със заведения за бързо хранене.

Разполага с голяма база за настаняване, състояща се от бунгала и каравани, а в частните имоти, които се намират в къмпинга, има възможност за разполагане на каравани, палатки и кемпери. Местоположението на къмпинга го прави подходящо за релакс и максимално доближаване до природата, а за любителите на историята – старият град Созопол е само на няколко километра и може да се докоснете до духа на миналото.

Къмпинг Каваците

Разположен на Южното Черноморие и заобиколен от куп забележителности, къмпинг „Каваци“ е перфектната дестинация за всеки, който би искал да се откъсне от сивото ежедневие, да се докосне до природата и едновременно с това да се наслади на забележителностите по черноморския край. Намиращ се между морски скали, той дава възможност на посетителите за подводно плуване, а плажната му ивица е равна, без камъни с уникално фин пясък.

Докато летувате на „Каваци“ имате възможност да се отбиете до Созопол, който се намира едва на няколко километра от къмпинга, както и да се разходите с лодка по река Ропотамо и да посетите националния парк „Ропотамо“, намиращ се на не повече от 20 километра от „Каваци“. В близост се намира и най-големият български черноморски остров – св. Иван, който може да бъде разгледан с корабче.

Къмпинг Китен

Красиво, китно и уединено местенце, на което ще усетите връзката с природата, спокойствието и истинската почивка – къмпинг „Китен“, разположен на Южния плаж на град Китен и устието на река Караагач разполага с обширни зони, подходящи за каравани, палатки и кемпери.

Ако искате изцяло да се откъснете от градската среда, то къмпинг „Китен“ определено е добро решение! Подходящ е както за големи приятелски компании, така и за семейства с деца, тъй като има детска площадка, санитарни помещениея, рецепция и охрана. Няма да се налага да пътувате, за да стигнете до хранителен магазин, тъй като в къмпинга има такъв, както ресторант и бар.

Какви други забавления можем да открием на морето?

Плажуването на къмпинг със сигурност дава много по-големи и разнообразни възможности за забавление и развлечения. Свободата, която къмпингите предлагат, не може да бъде сравнявана с формалната обстановка в хотелите и къщите за гости.

Насладете се на разнообразни активности, от които можете да се възползвате по време на престоя си – посещение на близки градове с културни забележителности, аквапаркове и други атракциони, обиколки с корабчета и лодки, различни екстремни водни спортове и много други приятни занимания, които ще превърнат лятото Ви в незабравима емоция.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна